abonneren

IBM met doorbraak in PCM-geheugen

IBM zorgt voor een doorbraak in de ontwikkeling van PCM-geheugen, de opvolger van Flash-geheugen waar al heel lang aan gewerkt wordt.Het geheugen heeft nu een lees- en schrijfsnelheid die 100 keer sneller is dan flash-geheugen, waardoor computers direct opstarten.

PCM staat voor Phase Change Memory omdat het geheugen onder bepaalde voltages kan veranderen. Het razendsnelle geheugen zorgt er voor dat computers en server direct opgestart zijn. Een bijkomend voordeel is dat het materiaal duurzamer is en veel langer meegaat dan flash-geheugen. PCM-geheugen kan 10 miljoen schrijfcycli aan, ter vergelijking:  professioneel flash-geheugen is afgeschreven na 30.000 schrijfcycli en flashgeheugen voor consumentenproducten al na 3000.

Het duurt nog even voordat het geheugen voor pc en smartphones beschikbaar komt. Het zal wellicht in 2016 voor het eerst beschikbaar komen voor servers.

Er wordt door veel bedrijven gewerkt aan de ontwikkeling van PCM-geheugen. Samsung kondigde al eerder aan met 'phase change memory' te komen.

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord