abonneren

HTC Sensation aangekondigd

HTC heeft een nieuw Androidtoestel aangekondigd: de Sensation. De smartphone krijgt als eerste de beschikking over HTC Watch, een videodienst die films en tv-programma’s op de telefoon beschikbaar maakt.

De HTC Sensation heeft een 1,2 GHz dualcore Qualcomm Snapdragon-processor en komt met Android 2.3. Het heeft een groot, 4,3-inch lcd-scherm met 540 x 960 pixels. Verder is er een 8 megapixel camera, geschikt voor full-HD (1080p) video-opnames. Ook breidt HTC de Sense-interface uit met een nieuw lock-screen waar widgets op geplaatst kunnen worden. De Sensation zal naar verwachting eind juni beschikbaar komen. De HTC Watch dienst zal later ook op andere HTC-toestellen gebruikt kunnen worden.

Gelijk met deze Europese introductie van de Sensation maakt het bedrijf bekend dat de eerste Android-tablet van HTC, de Flyer, vanaf 9 mei in Europa beschikbaar zal komen. De verwachte prijs van deze tablet ligt rond de € 600. De Flyer komt met Android 2.3 met de upgrade-mogelijkheid voor Android 3.0. Niet bekend is wanneer die upgrade zal komen.

Zie hier het introductiefilmpje van de Sensation.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: