abonneren

HTC gaat Tegra 3 quadcore-tablet maken

Smartphone fabrikant HTC werkt aan de ontwikkeling van een Android-tablet met de Tegra 3 Qaudcore processor van Nvidia.

Eerder al maakte HTC bekend met een quadcore smartphone te zullen komen, die de naam HTC Edge krijgt. Nu is bekend geworden dat er ook een tablet komt die gebruik maakt van dezelfde Tegra 3-processor van Nvidia. Beide apparaten krijgen Android 4 Ice Cream Sandwich als besturingsysteem.

De HTC Quattro zoals de tablet nu genoemd wordt, krijgt een 10,1 inch scherm met 1280 x 768 pixels. Verder heeft de Quattro 1 GB ram-geheugen, 16 GB opslagruimte en een camera van 2 megapixel achter en een 1,3 megapixel camera aan de voorkant. HD video opnemen en afspelen behoren tot de mogelijkheden. Verwacht wordt, dat het toestel zowel bluetooth 4.0 als wifi 11n op 5 GHz zal krijgen. De tablet wordt niet dikker dan 9 mm.

De Quattro zal net als de eerdere tablet van HTC de Flyer en de Jetstream, het gebruik van een digitale tablet pen genaamd “Scribe” ondersteunen. Verwacht wordt, dat zowel de Quattro als de smartphone Edge in de eerste helft van 2012 zullen verschijnen.

Opvallend is, dat HTC nu lijkt te kiezen voor de Tegra 3-processor van Nvidia, terwijl HTC tot nu toe alleen processoren van Qualcomm gebruikte. Ook Acer werkt aan een Android-tablet met Tegra 3 onder de naam Acer Iconia Tab A700. Asus heeft met de Eee Pad Tansformer Prime die binnenkort verschijnt, waarschijnlijk de primeur met de eerste Tegra 3-tablet.

Via: Pocketnow

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie