abonneren

HP verkiest usb 3.0 boven Thunderbolt

HP geeft de voorkeur aan het toepassen van de snelle usb 3.0-verbinding in plaats van de door Intel ontwikkelde snelle Thunderbolt verbindingstechnologie.

Momenteel heeft Thunderbolt geen meerwaarde boven usb 3.0. HP, de grootste computerfabrikant ter wereld doet onderzoek naar de mogelijkheden van Thunderbolt. PC-gebruikers zijn tevreden met de uitbreiding van de gebruiksmogelijkheden van usb 3.0. HP is dan ook niet overtuigd van de meerwaarde van de luxe oplossing die Thunderbolt biedt.

HP heeft deze week een nieuwe serie desktopcomputers aangekondigd onder de naam Pavilion HPE. Deze serie krijgt standaard de Superspeed usb 3.0-aansluiting en niet Intel Thunderbolt. Thunderbolt wordt momenteel alleen gebruikt op nieuwe Apple Mac-computers en wordt ondersteund door een beperkt aantal randapparaatfabrikanten, voornamelijk voor professioneel gebruik.

Intel stond aan de wieg van zowel Thunderbolt als usb 3.0. Toch heeft Intel usb 3.0 nog steeds niet standaard in de chipsets voor hun processoren opgenomen. Ook voor Thunderbolt zijn er speciale controllers nodig. Omdat de toekomst van Thunderbolt nog niet duidelijk is, staan pc-fabrikanten niet te trappelen om ermee te beginnen.

Er zijn niet veel apparaten die van de voordelen van Thunderbolt gebruik kunnen maken. Alleen externe videokaarten, externe ssd’s of raid-opslagsystemen zouden de hogere snelheid van 10 GB/s kunnen gebruiken. De maximale snelheid van 5 GB/s van usb 3.0 is voor de meeste huidige toepassingen ruim voldoende.

Via: Xbitlabs

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie