HP onthult gaming-pc Omen X en Omen 17-laptop

Tijdens de Gamescom-beurs te Keulen pakt HP uit met nieuwe apparaten voor gamers. Naast de Omen X-pc en de Omen 17-laptop kondigt het bedrijf ook Omen-randapparatuur aan.

De Omen X valt in eerste instantie op door zijn vorm. De kubus-vormige computer bestaat uit  drie aparte compartimenten, die de ingebouwde hardware van elkaar scheidt voor betere koeling. De vier vakken aan de voorzijde worden omringd door led-verlichting, waarvan de kleur zelf te bepalen is met de Omen-software.

Qua componenten mag je zo'n het beste van het moment verwachten. Zo is ruimte voor twee GTX 1080-videokaarten en is er de keuze uit i5- of i7-processoren. Het maximale aantal DDR4-geheugen is niet gegeven. Wel duidelijk is dat er een 2 TB HDD in past, als ook een 256 GB SSD.

De Omen X komt volgende maand uit en prijzen starten vanaf 2999 euro.

Gaming-laptop

Dan de Omen 17-laptop. Deze dankt zijn naam aan een 17,3 inch 4K-scherm met G-Sync ondersteuning. Bij het samenstellen van de notebook is er de keuze uit de gister onthulde mobiele variaties van de GTX 1060 en 1070-kaarten van Nvidia. Ook een i7-processor maakt hier weer zijn opwachting. 

De Omen 17 weegt 3,2 kilo en gaat ongeveer 7,5 uur mee op een acculading. Ook deze laptop is vanaf september te koop, vanaf 1799 euro.

Scherm en accessoires

HP kondigt daarnaast nog een monitor met gebogen scherm aan binnen de Omen-reeks, maar specificaties daarvan blijven vooralsnog uit. Wel is duidelijk dat het display pas in 2017 op de markt komt.

Ook nieuw binnen de Omen-serie: een koptelefoon, toetsenbord, muis en zelfs muismat. Allen zijn in samenwerking met SteelSeries tot stand gebracht. De accessoires lanceren allen volgende maand.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: hp, desktop, notebook, omen