abonneren

HP Omni 27 inch all-in-one pc

HP kondigt vooruitlopend op de CES al vast zijn grootste all-in-one pc aan. De 27 inch all-in-one heeft geen touchscherm maar wel de van de HP TouchSmart overgewaaide Magic Canvas-software.

Het grote scherm van de Omni begint in de buurt te komen van een kleine televisie. Een tv-tuner en blu-ray drive zijn echter optioneel. Wel is er een hdmi-ingang. Het scherm heeft de full-hd-resolutie met 1920 x 1080 pixels, voor een dergelijk scherm tamelijk bescheiden. Het scherm is 25 graden kantelbaar.

De pc krijgt Intel Core i-processoren met geïntegreerde grafische processor. De pc krijgt maximaal 6 GB geheugen en maximaal een 2 TB schijf. Er zijn zowel usb 2.0 als usb 3.0 poorten. In geluid wordt voorzien door Beats Audio.

De lol van de Magic-Canvas gebruikerschil over Windows 7 die voorheen alleen op pc’s met een aanraakscherm gebruikt werd, ontgaat ons een beetje omdat dit vooral voor touchbediening bedoeld was. Wel is de software aangepast op gebruik zonder aanraakscherm. De Omni komt vanaf april beschikbaar voor een prijs vanaf € 1199.

Voor de zakelijke notebookgebruiker introduceert HP de HP Compaq L3211c. Een docking-monitor voor notebooks. Via een simpele usb-verbinding sluit je dit scherm aan op een notebook en krijg je de beschikking over een volwaardig beeldscherm. Deze monitor heeft verder een ethernetpoort, twee usb 3.0 en twee usb 2.0-poorten. De HP Compac L3211c docking-monitor is ook vanaf april beschikbaar. De prijs is nog niet bekend.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: