abonneren

HP komt met eigen ultrabook

Wordt HP de grote concurrent van de MacBook Air? HP zou wel eens de eerste kunnen worden die een notebook uitbrengt volgens Intels ultrabook-ontwerp.

Intel toonde op de afgelopen CES een conceptversie van wat door Intel een ultrabook genoemd wordt. Een ultrabook is een ultraportable notebook dat de beste eigenschappen van laptops en tablets moet combineren.

HP’s ultrabooks worden volgens Digitimes gemaakt door Foxconn en zouden later deze zomer uitkomen. Het ultra-dunne notebook krijgt een dunne dualcore Intel Core i7-2637M op 1,7 GHZ of de Core i7-2677M op 1,8 GHz.

Asus UX21
Op de CES toonde Intel als ultrabook-concept de UX21 van Asus. Verwacht werd dat die als eerste zou worden uitgebracht. De Asus UX21 wordt echter pas in september verwacht.

Kenmerk van de ultrabooks is het dunne ontwerp. Zo zou een ultrabook maximaal 20 mm dik mogen zijn en waarschijnlijk dunner. Van Apple wordt verwacht date er elk moment een nieuwe ultra dunne Macbook Air met een Intel Core i7-processor kan uitkomen. Dankzij het ultrabook-ontwerp kan Apple in elk geval voldoende concurrentie van Windows-notebooks tegemoet zien.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: