abonneren

HP brengt Pavilion en Stream mini-pc's uit

HP kondigt tijdens de elektronicabeurs CES2015 twee kleine, kant-en-klare pc's aan, de Pavilion Mini en de Stream Mini. Ze hebben de grootte van een soepkom en zijn daardoor gemakkelijk mee te nemen.

De Pavilion Mini is 145 x 50 millimeter groot en weegt 725 gram. Onder de motorkap vind je een 1,7 GHz Intel Pentium 3558U dual-core-processor, 4 GB RAM-geheugen en een harde schijf waar 500 GB op past.

Qua aansluitingen vind je er vier USB 3.0 poorten op, samen met een HDMI en DisplayPort-uitgang om er twee schermen tegelijk aan te knopen. Een aansluiting voor audio en internet maken het plaatje compleet. De Amerikaanse prijs is vastgesteld op 319 dollar.

In de cloud

De Stream Mini heeft een 1.4GHz Celeron 2957U dualcore-processor en een harde schijf van 'slechts' 32 GB, met 2 GB RAM-geheugen. De aansluitingen zijn gelijk aan de Pavilion Mini. De kosten bedragen 180 dollar.

De mini-pc is vooral geschikt voor mensen die het meeste werk in de cloud verrichten. Je krijgt er dan ook 200 GB OneDrive-opslagruimte bij, waar je twee jaar lang gebruik van kan maken voor het abonnement verloopt.

Windows

Op beide pc's is Windows 8.1 geïnstalleerd, en is er ondersteuning voor wifi en Bluetooth 4.0. De Pavilion en Stream worden beide geleverd met toetsenbord en muis.

HP kondigde tijdens de CES-beurs niet alleen computers aan, maar ook schermen. Een daarvan is de Zvr, een virtual reality-scherm.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: mini, Pavilion, stream