HP blaast nieuw leven in Omen-lijn met nieuwe laptops en pc's

HP komt voor het eerst sinds 2014 met nieuwe gamersystemen onder de Omen-merknaam. Naast nieuwe laptops maken desktop-pc's voor het eerst onderdeel uit van deze lijn.

De nieuwe Omen-laptops komen uit in varianten van 15,6 en 17,3 inch, in beide gevallen optioneel met 4K-schermen. Verschillende configuraties zijn mogelijk, waarbij onder meer keus is op gebied van de processor (minimaal i3, maximaal i7) en werkgeheugen, tot maximaal 16 GB DDR4. Op GPU-gebied is de GeForce GTX 965M van Nvidia de beste (en duurste) optie. 

Desktop

De Omen-desktopsystemen zijn onder meer gericht op virtual reality. Deze zijn o.a. uit te rusten met de nieuwste grafische kaarten van Nvidia en AMD, waaronder de GTX 1080 Founder Edition. Er is tot maximaal 32 GB werkgeheugen beschikbaar, samen met i7-6700K-processoren van Intel en zowel ssd (tot 512 GB) als hdd (tot 3 TB)-opslag.

De notebooks komen nog deze maand uit en lanceren vanaf 999 euro. De pc's volgen in juli en starten vanaf 1399 euro. Opvallend genoeg toont HP ook een concept van een rugzak-computer voor virtual reality, maar die is nog niet te koop.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: hp, desktop, notebook, omen