abonneren

HP: 100 miljoen WebOS-apparaten per jaar

De nieuwe topman van HP Leo Apotheker heeft de toekomstplannen voor HP bekendgemaakt. Hierin zijn drie belangrijke pijlers terug te vinden: cloudcomputing, allerlei netwerk verbonden apparaten en software.

Zo gaat HP online-diensten aanbieden aan zowel consumenten als zakelijke gebruikers via de cloud. Ook zal HP een eigen app-store, zoals ook Apple en Google hebben, gaan exploiteren waar software kan worden aangeschaft.

Een centrale rol in de toekomstplannen van HP vormt WebOS. Het mobiele besturingssysteem zal worden gebruikt in pc’s, smartphones, tablets en printers. Zo zei Apotheker tijdens zijn presentatie dat HP in staat is om 100 miljoen apparaten met WebOS per jaar te leveren.  Dit is gebaseerd indrukwekkende getallen dat HP twee printers en twee pc’s per seconde verkoopt.

Als alle HP pc’s WebOS krijgen en  we uitgaan van de 63 miljoen pc’s die HP het afgelopen jaar verkocht heeft. Dan zou HP 37 miljoen smartphones, tablets en printers met WebOS per jaar moeten gaan verkopen om aan die 100 miljoen te komen. Dat lijkt niet onmogelijk.

Met deze grote aantallen denkt HP een stabiele gebruikersbasis en daarmee voldoende bestaansrecht voor het WebOS besturingssysteem te verkrijgen. Vorige week al werd bekend dat HP op alle pc’s WebOS in een dual-boot configuratie wil gaan installeren.

Leo Apotheker is CEO van HP sinds het vertrek van de vorige topman Mark Hurd. Die vertrok vorig jaar augustus na een schandaal. Na het aantreden van Apotheker is het dan geldende beleid bij HP van saneren en bezuinigen veranderd in zinvol investeren. Zo wordt er weer meer geïnvesteerd in HP’s ooit zo beroemde R&D-afdeling: HP Labs.

Via: BetaNews

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord