abonneren

Hitachi, Sony en Toshiba samen in displays

De Japanse bedrijven Hitachi, Sony en Toshiba gaan samen kleine schermen maken voor telefoons en tablets. De bedrijven willen hiermee de concurrentie met de Koreaanse bedrijven als Samsung en LG aangaan.

Ze gaan hiertoe samenwerken met het Japanse staatsbedrijf Innovation Network Company (INCJ), dat is opgericht om de technologische ontwikkelingen in Japan te stimuleren. INCJ zal voor 70 % eigenaar zijn en Hitachi, Sony en Toshiba nemen ieder voor 10 % deel. De bedoeling is marktleider te worden in de opkomende sector van kleine displays voor smartphones en tablets. Het bedrijf zal hiertoe investeren in onderzoek en productontwikkeling van dunnere oled-schermen met een hogere resolutie.

Zowel Hitachi, Sony als Toshiba hebben te maken met een enorme terugval in de verkoop van displays. Met name de verkoop van lcd-televisies loopt enorm terug. Ook Samsung en LG hebben last van de stagnerende verkoop van televisies. De vraag naar kleine schermen voor mobiele apparaten neemt echter enorm toe.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: