abonneren

Harddisk-prijzen nog tot in 2013 hoog

De schaarste aan harde schijven zal naar nu verwacht wordt pas in 2013 volledig teniet gedaan zijn. De tekorten zijn een gevolg van de stilliggende productie in de fabrieken in Thailand. De Thaise fabrieken werken hard aan het herstellen van de productie van de door de recente overstromingen ondergelopen fabrieken.

Eerder werd 2012 nog genoemd als jaar waarin de productie weer op peil zou komen maar onderzoeksbureau IDC gaat uit van 2013. Het ergste zou wel na februari 2012 voorbij moeten zijn, maar het duurt volgens IDC nog tot 2013 voordat het helemaal hersteld is.

Apple heeft nu problemen met het leveren van hun 2TB iMacs, Lenovo heeft ook al zijn zakelijke klanten geïnformeerd dat ze geen 7200 rpm harde schijven meer kunnen leveren maar alleen nog 5400 rpm-schijven leveren. Schijffabrikant Western Digital zag zelfs 75% van de productiecapaciteit verloren gaan door de overstromingen in Thailand.

De eerste fabrieken zijn inmiddels drooggelegd en beginnen langzaam aan weer schijven en onderdelen te produceren. De prijzen van harde schijven zullen naar alle waarschijnlijkheid niet binnen afzienbare tijd weer gaan dalen. 

Via: Guru3D

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: