abonneren

Google zet in lange video Project Glass uiteen

Google's Timothy Jordan legt in een video van bijna een uur uitgebreid uit hoe de slimme bril Google Glass werkt.

Timothy Jordan, één van de ontwikkelaars van Project Glass, vindt dat Google Glass een manier is waarmee mensen zich kunnen distantiëren van technologie. In onderstaand videofragment gaat Jordan dieper in op de bril met augmented reality.

“Project Glass gaat over onze relatie met technologie. Het is een technologie die er altijd is als je ze nodig hebt, maar uit het zicht is wanneer je er even geen zin in hebt,” legt Jordan uit in het filmpje. “Project Glass geeft je toegang tot technologie zonder jezelf ‘uit het moment’ te halen.”

Het videofragment duurt nagenoeg een uur en toont je wat Google Glass allemaal kan. Van videofragmenten opnemen, fotograferen en chatten tot navigatie-instructies opvragen of informatie opzoeken. Jordan legt in het fragment uit hoe het toestel werkt en toont beelden door de lens van Google Glass.

Jordan wijst het publiek op het SXSW-festival er op dat Google Glass laagdrempelig is en erg snel een deel van je dagelijks leven wordt aangezien je het toestel simpelweg op je neus draagt. Een smartphone daarentegen zit in je broekzak of handtas.

Over de verschijningsdatum lost Jordan niets. Hij verklaart dat Google Glass nog altijd in een beginfase zit en nog lang niet afgewerkt is. Andere bronnen verwachten het toestel dit jaar nog op de markt.

Via: ZDNet

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: smart glasses

Laatste reactie