abonneren

Google wil ook eigen winkels openen

De winkel in een winkel heeft Google al om de Chromebook aan de man te brengen. Maar de zoekmachinegigant wil nu ook eigen winkels voor het vertonen van zijn producten, met name voor de demonstratie van Google Glass.

Een nieuw product als Google Glass zal alleen een succes worden als consumenten deze eerst kunnen uitproberen in de winkel. Aan het eind van dit jaar moeten de Google Stores in de belangrijkste Amerikaanse steden zijn geopend. Dit zegt 9to5google uit "extreem betrouwbare bron" te hebben vernomen. De bedoeling is dat consumenten kunnen kennismaken met producten als de Nexus, Chrome en vooral de opkomende producten als Glass. Zo kunnen klanten de producten eerst aanraken voor tot aanschaf over te gaan, net als bij de winkels van Apple en Microsoft.

Winkel in winkel
Het is niet nieuw dat producten van Google in de winkel liggen. In de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk heeft Google al Chrome-winkels binnen de honderden zaken van Best Buy, PCWorld en Dixon. Dit concept is vergelijkbaar met de Apple winkel in de Nederlandse Mediamarkt en Saturn. Het winkelpersoneel is getraind om Chromebooks te demonstreren en vragen te beantwoorden van consumenten. De medewerkers hebben echter geen verkoopdoelstellingen en zijn er alleen voor het bekendmaken van het product. De uiteindelijke verkooptransactie wordt uitgevoerd door Best Buy of Dixon, en dus niet door Google zelf. De Google Stores moeten daarin verandering brengen. Deze winkels zullen onafhankelijk opereren en direct gaan verkopen aan de consument. Google doet dit nu alleen met de Nexus online shop.

Glass
De aanleiding voor de opening van Google Stores is het in de markt zetten van Glass. Dit product zal naar verwachting tussen de 500 en 1000 dollar gaan kosten. De meeste consumenten zullen dit niet zomaar aanschaffen voordat zij het hebben uitgeprobeerd. Daarnaast zal de winkel ook worden gevuld met producten als de Chromebook en de Nexus, en kunnen mensen mogelijk kennismaken met opkomende technologieën als de bestuurderloze auto.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: Glass, tablets, Nexus, smartphones, Laptops

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord