abonneren

'Google wil eigen accu's maken'

Google wil niet langer afhankelijk zijn van accu's van derden en ontwikkelt daarom eigen batterijen. Een team van vier man zou daar verantwoordelijk voor zijn, zo schrijft The Wall Street Journal.

Al sinds 2012 wordt er aan het project gewerkt in Google's geheimzinnige X-laboratorium, waar onder meer ook Google Glass, Google's zelfrijdende auto en Google Loon zijn verzonnen. Accu-expert Ramesh Bhardwaj zou aan het hoofd van het team staan. Bhardwaj werkte eerder voor Apple. 

Een betere accuduur staat op het verlanglijstje van veel gadgetliefhebbers. Smartphones en smartwatches moeten na een dag al aan de lader en de Google Glass-bril hield het nog geen uur uit.

Robots en auto's

Voor Google zijn er ook minder voor de hand liggende redenen om accu's te bouwen die langer door kunnen gaan. De zoekgigant werkt ook aan robots, zit in de gezondheidszorg en straks ook het vervoer. Zo zouden er twintig projecten zijn waarvoor Google een eigen accu goed kan gebruiken.

Het X-lab zou experimenteren met twee soorten accu's, de bekende lithium-ion-batterij en de minder gangbare solid-state-batterij. Deze laatste werkt zonder vloeistof en is daardoor kleiner en veiliger. Onduidelijk is echter of deze accu's op grote schaal geproduceerd kunnen worden, tegen een acceptabele prijs.

Bron: The Wall Street Journal

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: