abonneren

Google voegt zich in de race om smartwatch

Google voegt zich na Apple en Samsung in bij de race om de smartwatch. De Android-divisie van Google zou bezig zijn met de ontwikkeling van een slim polshorloge.

Bijna alle grote jongens in de consumentenelektronicamarkt lijken wel wel interesse te hebben om een smartwatch uit te brengen, een apparaat dat wordt gezien als een soort verlengstuk van de smartphone. Wie als eerste een slim horloge voor de massa weet te produceren zou een nieuwe winstmaker in huis kunnen hebben. Dat is van groot belang voor fabrikanten nu de smartphonemarkt volwassen is geworden en een verzadigingspunt heeft bereikt. Het maken van een smartwatch die massaal zal worden omarmd is echter nog een flinke uitdaging.

Tot nu toe zijn alleen berichten over slimme polshorloges naar buiten gebracht die met de platformen iOS (Apple) en Android (Samsung en nu ook Google) zouden samenwerken.  Alleen van Microsoft en zijn Windows Phone besturingssysteem is tot nu toe nog niets vernomen.

Onafhankelijk van Samsung
De interesse van Google wordt gemeld in een bericht van The Financial Times. Volgens dit bericht heeft een anonieme bron laten weten dat Google de smartwatch ontwikkelt bij de Android-divisie. Dit in tegenstelling tot de Google Glass-bril die door de Google X-afdeling wordt gemaakt. Google ontwikkelt de smartwatch onafhankelijk van Samsung, dat onlangs heeft bevestigd aan een eigen smartwatch te werken.  In 2011 heeft Google een patent aangevraagd voor een smartwatch met opklapbaar dual screen, maar het is de vraag of dit hem gaat worden.

Google heeft dankzij de overname van Motorola alle kennis in huis om er een te maken. Motorola bracht in 2011 al een Android smartwatch uit. De MotoACTTV is echter specifiek gericht op mensen die regelmatig in de sportschool komen, waardoor deze nooit de grote massa zal bereiken. Bovendien is deze nog aan de dikke kant, waardoor vrouwen hem waarschijnlijk niet snel om zullen doen.

Bron: The Verge

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: