abonneren

Google viert 30 jaar ZX Spectrum

De Sinclair ZX Spectrum bestaat vandaag 30 jaar en Google viert dat met een Doodle gewijd aan de succesvolle homecomputer van vroeger.

Google Doodle ZX SpectrumDoodles zijn de tekeningen die Google plaatst boven het zoekmachineveld waarin je typt waar je naar op zoek bent. Vandaag zal daar een tekening verschijnen die een ode is aan de ZX Spectrum.

De ZX Spectrum was een homecomputer van Engels origine afkomstig van Sinclair Research Ltd. De homecomputer was ingezet als concurrent van de Commodore 64, maar dan gericht op families die weinig kennis hadden van computers en er ook een beetje bang van waren. De machine was ook flink goedkoper dan de Commodore 64 en ging over de toonbank voor zo'n 130 pond.

De ZX Spectrum was ontworpen om zo programmervriendelijk mogelijk te zijn en dat was gelukt. Beroemde games uit die tijd vonden hun oorsprong op de ZX Spectrum zoals Manic Miner, Elite en Dizzy. De ZX Spectrium is 10 jaar lang in productie geweest en  er zijn 5 miljoen exemplaren van verkocht voordat Amstrad het merk overnam. Het einde van de ZX Spectrum was toen in zicht.

Hieronder zie je een oude tv-reclame van de ZX Spectrum:

Bron: Engadget

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: zx spectrum, Opmerkelijk