abonneren

Google verlaagt prijs Chromebook

Google probeert de belangstelling voor de Chromebooks wat op te vijzelen door een eindejaarsprijsverlaging aan te kondigen. Ook komen er een aantal ChromeOS-updates die het gebruiksgemak verbeteren.

Google kondigt de prijsverlaging aan in zijn officiële Google Blog. De Chromebooks van zowel Samsung als Acer worden $50 goedkoper. De goedkoopste, de Acer AC700, zou dan vanaf $299 verkrijgbaar zijn. Ook komt er een goedkopere Wifi-only versie van de Samsung Series 5. Of de Chromebooks met 3G ingebouwd ook goedkoper worden, is niet bekend.

De software-update bevat aanpassingen aan de gebruikersinterface. Zo komt er een mooiere login-pagina die het inloggen vereenvoudigd. Een aangepaste ‘New Tab’-pagina maakt het beheer van apps, favorieten en veelbezochte sites eenvoudiger.

Google bracht het besturingsysteem voor desktops en notebooks in mei van dit jaar uit. Het besturingsysteem start extreem snel op (8 sec). Toch zijn de speciale notebooks met Chrome OS geen doorslaand succes. Dit wordt toegeschreven aan het feit dat ze maar via een beperkt aantal verkooppunten verkrijgbaar zijn en er weinig reclame voor wordt gemaakt. Men weet eenvoudigweg niet dat ze bestaan. Met deze actie wil Google laten zien dat het Chromebook-platform nog niet dood is.

Vooralsnog zijn de goedkopere Chromebooks beschikbaar via Googles Amerikaanse online verkooppartners. Of deze prijsverlaging ook tot onze regionen zal doordringen, is nog even afwachten.

Zie hier Google’s argumentatie waarom een Chromebook een goed kerstcadeautje zou kunnen zijn:

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie