Google komt met nieuwe Chromecast in andere vorm

Google zou binnenkort met een nieuwe Chromecast komen. Op internet zijn afbeeldingen opgedoken van wat een nieuwe versie van de hdmi-dongle zou zijn. Het apparaat ziet er een stuk anders uit dan het origineel.
De foto's laten een ronde dongle zien in een aantal verschillende kleuren, zoals rood en geel. Daarnaast is ook een zwarte dongle mogelijk, wat op dit moment nog de enige kleur is waarin de Chromecast beschikbaar is.

Andere vorm

Ook de vorm van het apparaatje is anders, volgens de foto's. De nieuwe dongle is rond, in tegenstelling tot de oorspronkelijke Chromecast, die leek op een lange stick. De beelden doken op via 9 to 5 Google, dat zich baseert op 'interne documenten'.

Betere wifi

Uit die documenten komen ook specificaties van de nieuwe dongle naar boven, al ontbreken veel details. De dongle zou 'betere wifi' hebben, wat mogelijk betekent dat ook netwerken van 5 Ghz worden ondersteund. Ook zou het mogelijk worden om meer informatie op je tv te tonen, zoals feeds van apps als Twitter.

De nieuwe Chromecast zou volgens 9 to 5 Google worden aangekondigd tijdens een evenement eind deze maand. Daarbij zou Google ook 2 nieuwe Nexus-telefoons tonen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: streaming, google, chromecast