abonneren

Google Glass verbannen van Comic-Con

Bezoekers van de stripboekenbeurs Comic-Con in San Diego worden verzocht Google Glass af te zetten tijdens vraaggesprekken (panels) met acteurs en tijdens de vertoningen van filmtrailers. De organisatie wil niet dat er zo stiekem opnames worden gemaakt.

Google Glass wordt daarmee in hetzelfde rijtje geschaard als reguliere camcorders en smartphone-camera's. Mocht je Google Glass op sterkte dragen, dan adviseert de organisatie een extra bril mee te nemen. Met Glass op je hoofd kom je er niet in.

Tijdens Comic-Con worden onder andere filmtrailers afgespeeld, die hun exclusieve debuut maken op de beurs. Met Google Glass zouden de beelden opgenomen kunnen worden, en zo op het internet verschijnen. 

Verbod

Het is niet de eerste keer dat Google Glass wordt verbannen van sociale gelegenheden. Eerder deed een Amerikaanse bioscoopketen al een verbod op de futuristische bril. Ook cafe's en casino's gaan daar in mee. Daarnaast proberen verschillende instanties Google Glass ook wettelijk te verbieden tijdens het rijden. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: