abonneren

Toshiba Satellite P855 3D: Glasses Free 3D notebook

Toshiba heeft met de aankondiging van de 55ZLG2 tv al Glasses-Free-3D geïntroduceerd. Deze technologie beperkt Toshiba echter niet alleen tot de tv. Zij heeft ook een notebook aangekondigd met deze technologie.

De Toshiba Satellite P855 3D is een entertainment notebook waarop 3D-beelden waargenomen kunnen worden zonder het gebruik van een speciale 3D-bril. De techniek is iets minder geavanceerd dan bij de 55ZLG2 tv. Zo is de brilloze 3D technoligie bij de P855 geoptimaliseerd voor één persoon. Voor de juiste plaatsbepaling van de kijker wordt de webcam gebruikt. Grappig is dat 2D en 3D tegelijk getoond kan worden. Je kan een 3D film dus in volledig 3D bekijken in een venster, terwijl andere vensters gewoon correct in 2D getoond worden.

Precieze specificaties van de Satellite P855 3D zijn nog niet vrijgegeven. Wel vermeld Toshiba dat de nieuwste generatie Core processors van Intel gebruikt gaan worden, wat dus Ivy Bridge suggereert. Ook zal het notebook een hybride schijf bevatten met 8 GB SSD geheugen en 75 GB HDD opslaggeheugen. Verder bevat het notebook een ingebouwde hybride tv-tuner (DVB-T en analoog), 4 usb3.0 poorten, hdmi met 3D-ondersteuning, bluetooth, wifi en de derde generatie Widi (Intel Wireless Display).

Een entertainment notebook moet ook goed geluid produceren en daarom heeft Toshiba gekozen voor 4 Harman Kardon speakers die volgens Toshiba een mooi helder geluid kunnen weergeven zonder vervorming. Harman Kardon is niet het minste merk, dus daar hebben we wel vertrouwen in. De speakers zullen ook virtual surround sound ondersteunen.

De Toshiba Satellite P855 3D is naar verwachting in het tweede kwartaal van 2012 leverbaar. De precieze prijs is nog niet bekend maar zal naar verwachting meer dan 1000 euro zijn.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: Toshiba, videoverslag, Notebooks, 3d

Nieuws headlines

Laatste reactie