abonneren

Geen Google Glass voor brildragers

Tot nu toe zijn alleen hippe jonge mensen met een Google Glass bril gesignaleerd in de reclames. Daarvoor is een reden waar we al bang voor waren. Voor dragers van een bril zal het straks onmogelijk zijn om deze geavanceerde bril op te zetten. Update: Google meldt dat er toch wel eentje in de maak is voor mensen met een bril, maar het ontwerp is nog niet gereed.

Google Glass zou een revolutionair product kunnen worden, mits deze voor iedereen geschikt is. Met deze bril kan onder andere routeinformatie worden bekeken en de sociale netwerken nauwlettend in de gaten worden gehouden. Deze informatie wordt in het gezichtsveld van de gebruiker geprojecteerd. Ook kan de bril foto's en video-opnames maken.

Een eetcafé in Seattle maakte al bekend de nieuwe technologie te gaan weren omdat het bang is voor privacyproblemen. Deze zaak heeft veel klanten die geïnteresseerd zijn in dergelijke gadgets. Maar niet zelden zullen deze ook een bril dragen vanwege het urenlange turen naar een beeldscherm.

Voor brildragers die graag de nieuwste gadgets uitproberen is er slecht nieuws. Het ontwikkelingsteam van Google Glass moet nog een manier vinden om het product geschikt te maken voor mensen met een bril, meldt Cnet. Google zegt tegen de technologiesite dat ze wel modellen ontwikkelen die speciaal zijn gemaakt voor mensen met contactlenzen. De zoekmachinegigant heeft momenteel echter zelfs geen idee wanneer deze versie voor contactlensdragers gereed zal zijn.

Mensen die niet zonder een zichthulpmiddel kunnen moeten dus voorlopig hopen op een versie die geschikt is voor contactlenzen, maar zelfs dat is niet zeker. Bovendien is een contactlens niet voor iedereen weggelegd. Sommigen zitten noodgedwongen aan hun bril vast omdat hun ogen geen contactlenzen verdragen.

Voorlopig heeft Google nog de tijd om een oplossing te vinden. Google Glass wordt aan het eind van dit jaar gelanceerd tegen een bedrag van rond de 1.500 dollar.

Update:
De Telegraaf meldt dat er toch wel een Google Glass bril beschikbaar komt voor mensen met een bril. Deze zouden een eigen frame met glazen kunnen bevestigen aan dit apparaat. Alleen is het ontwerp nog niet helemaal af. De toekomst zal het leren.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: gadgets