Gadget van de week: Samsung SmartThings

Regelmatig kijkt PCM naar de gadget van de week, geselecteerd door onze collega's van Stuff. Welke gadget is cool, handig en helemaal hot in deze tijd van het jaar? Deze week: de Samsung SmartThings.

De strijd voor de smarthome is begonnen. Een ‘smarthome’ is een huis met allerlei sensoren, voor de keuken, voordeur en toilet bijvoorbeeld, waardoor deze slimmer wordt. Samsung heeft daarvoor zijn SmartThings bedacht, dat bestaat uit een hub, een aantal sensoren en een stroomschakelaar. Het geheel is te bedienen en op te zetten vanuit een smartphone-app. Er zijn geen extra kabels nodig om de SmartThings op te zetten.

Drie sensoren

Stuff neemt het systeem goed onder de loep. Met SmartThings krijg je drie sensoren, of hoe Samsung ze noemt, Things: een sensor die uit meerdere delen bestaat en geschikt is voor een raam, deur of kast, een bewegingssensor en een aanwezigheidssensor. Bovendien zit er in de doos dus nog de stroomschakelaar. Om aan de slag te gaan, sluit je als eerste de hub aan op je router en verbind je daarna de sensoren, waarna je in alles in de app kunt instellen. 

Open systeem

Het SmartThings-systeem is overigens vrij open en werkt met zowel ZigBee als Z-Wave. Met die twee protocollen is het onder andere mogelijk om slimme lichtschakelaars en lampfittingen te kunnen bedienen. Bovendien wordt If This Then That ondersteund, wat integratie met de Nest en WeMo mogelijk maakt en daardoor wordt het mogelijk om zo je huis te verbinden met je e-mail en sociale media. Daarnaast is het mogelijk om zelf SmartApps te maken, om de functionaliteiten uit te breiden met nieuwe toepassingen voor de sensoren. 

Alle ervaringen van Samsung SmartThings, inclusief de prijs, lees je in het volledige artikel dat je vindt op Stuff.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: samsung, ifttt, smarthome, z-wave, smartthings, zigbee