abonneren

Gadget van de week: DJI Phantom 4

Regelmatig kijkt PCM naar de gadget van de week, geselecteerd door onze collega's van Stuff. Welke gadget is cool, handig en helemaal hot in deze tijd van het jaar? Deze week bekijken we DJI Phantom 4-drone.

Drones zijn helemaal hot en liggen tegenwoordig in heel veel winkels. Een van die populaire drones is de DJI Phantom 4 die onder de loep is genomen door onze collega’s van Stuff. De Phantom heeft vier propellers en draagt een camera met zich mee. Versie 4 heeft een aantal nieuwigheden, zo kan de drone obstakels ontwijken, goed gaan hangen voor de juiste camerabeelden en beeld in 4K-resolutie opnemen.

Het eerste wat onze collega’s opvalt, is dat de drone erg gebruiksvriendelijk is. De verpakking van de drone is erg fijn en bevat voldoende ruimte voor eventueel nog een tablet, waardoor het niet echt nodig is om nog apart in bijvoorbeeld een koffertje te investeren. Zodra je de drone uit de doos haalt, valt op dat DJI een aantal verbeteringen aan de looks van de drone heeft doorgevoerd. De behuizing van de drone is een stuk dunner geworden en aerodynamischer. 

De Phantom 4 heeft zoals gezegd dus de mogelijkheid om obstakels te ontwijken. DJI heeft hiervoor de Phantom uitgerust met het Obstacle Avoidance-systeem om die crashes te voorkomen, dat vergelijkbaar werkt met bijvoorbeeld parkeersensoren in een moderne auto. Je ziet groene, gele en rode indicatoren wanneer je dichtbij een obstakel komt. Bij uiterlijk twee meter weigert de Phantom nog dichterbij te komen, om je drone heel te houden. Er is echter een nadeel, zo merken onze collega’s op. Vlieg je namelijk achteruit of opzij, dan werkt het systeem niet, omdat de camera’s voor het ontwijkingssysteem alleen aan de voorkant aanwezig zijn.

Andere handigheidjes van de drone zijn er om je bij het vliegen te helpen, waardoor je geen expert hoeft te zijn om de drone te besturen. Voor de volledige ervaringen van onze collega’s met de DJI Phantom 4, lees je de complete review die je op de website van Stuff vindt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: Stuff, Drone, Gadget, dji phantom 4