abonneren

Fove VR-headset gebruikt oogbewegingen als besturing

Een nieuw Kickstarter-project moet een virtual reality-bril opleveren die met oogbewegingen te besturen is. De Fove volgt namelijk je pupillen, waardoor de wereld een stuk natuurlijker aan je voorbij moet gaan, zeggen de makers.

De headset wordt op dit moment gecrowdfund via Kickstarter, waar de bril voor zo'n 350 dollar te koop wordt aangeboden.
 

Tracking

Hoewel de bril net als concurrenten als de Oculus Rift of de Gear VR met tracking-sensoren werkt, verandert de Fove wel het scherptepunt van waar je naar kijkt. Dat betekent dat alleen het midden van je oog scherp ziet, terwijl alles aan de zijkant van je gezichtsveld wat vager blijft. Dat moet zorgen voor een realistischere ervaring, omdat je in het echt ook zo kijkt.
 

Besturing

Niet alleen moet die techniek mooiere beelden opleveren, maar de Fove gebruikt het ook als besturingsmechanisme. Zo kun je het scherptepunt gebruiken om een geweer af te schieten wanneer je een shooter speelt.


 

Ontwikkeling

De Fove werkt door te kijken naar donkere plekken in je ogen. Dat kan ertoe leiden dat je met bijvoorbeeld mascara of andere make-up op wat moeite hebt om scherp te stellen. Het duurt nog ruim een jaar voor de Fove echter naar de backers op Kickstarter wordt gestuurd, dus is er nog tijd genoeg voor de ontwerpers om aanpassingen te doen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: VR, fove

Laatste reactie