abonneren

Firmware-update houdt drones bij Obama vandaan

De Chinese dronefabrikant DJI voorziet zijn drones van een firmware-update, waardoor deze niet meer kunnen vliegen in een deel van de Amerikaanse hoofdstad Washington.

De maatregelen worden getroffen na een recent incident, waarbij een DJI-drone neerstortte in de tuin van het Witte Huis. De automatische beveiligingssystemen zagen de drone aan voor een vogel en sloegen dus geen alarm.

Een andere geplande update zorgt ervoor dat DJI-drones ook niet meer kunnen opstijgen over de grens. Vorige week nog probeerden dealers op die manier nog drugs te smokkelen van Mexico naar de Verenigde Staten.

Handhaving

De drones landen automatisch zodra ze in verboden gebied komen, dankzij de satellieten die het signaal ervan in de gaten houden. DJI heeft ook plannen zijn drones op deze manier buiten vliegvelden en startbanen te houden.

Dit is in overeenstemming met de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA gedaan, die overigens maar moeilijk de regelgeving rond drones weet te handhaven. Zo mocht je al niet vliegen in het merendeel van Washington DC, maar dat was pas een probleem als je op heterdaad werd betrapt. DJI hoopt nu de FAA tegemoet te komen door alvast zelf deze extra failsafe in te bouwen.

Modellen

De Phantom 2, Phantom 2 Vision en Phantom 2 Vision+ modellen van DJI worden in elk geval voorzien van firmware-versie V3.10. Drone-eigenaren die er al eentje hebben, kunnen ervoor kiezen de firmware-update niet te installeren. Maar dan kunnen ze ook geen toekomstige firmware meer downloaden, schrijft The Wall Street Journal.

Alle DJI-drones die nieuw verkocht worden, worden geleverd met deze firmware reeds geïnstalleerd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: Drone, Dji, Phantom