abonneren

Eerste apps voor Samsungs Gear VR worden gratis

De Gear VR, de virtual reality-bril van Samsung, krijgt tijdens de lancering alleen gratis apps. Het betaalsysteem voor de app-winkel werkt nog niet naar behoren. Ontwikkelaars zijn woedend.

De apps worden namelijk verkocht via Oculus Home, dezelfde app-winkel waar straks ook applicaties voor de Oculus Rift kunnen worden gekocht. Oculus Home heeft echter zelf geen betaalsysteem zoals Google Play en de App Store van iOS dat wel hebben.

Te laat

Het betaalsysteem wordt in een later stadium wel toegevoegd aan Oculus Home, maar dan is het voor veel ontwikkelaars te laat. De ontwikkelaars die er als eerst bij zijn met het ontwerpen van games en apps, kunnen vaak meer geld voor hun applicatie vragen. De eerste personen die een nieuwe gadget kopen, zijn namelijk eerder bereid geld uit te geven. Dat moet ook wel, want ontwikkelen voor een nieuw platform is een duur grapje.

Geld uitgeven

De Gear VR gaat tussen de 100 en 200 euro kosten, en werkt voorlopig alleen maar met de Galaxy Note 4-smartphone. Gebruikers die beide apparaten kunnen veroorloven, kijken niet op een kleintje en willen ook graag geld uitgeven aan goede apps die hen een goede virtual-reality-ervaring bieden.

Spagaat

Samsung snapt de spagaat waarin ontwikkelaars zitten. Toch gaat er voorlopig niets veranderen. "Dit is niet hoe wij het wilden. We hadden het liefst onze infrastructuur gewoon online gehad, maar helaas kan dat technisch nog niet", zegt Nate Mitchell, die zowel voor Samsung als Oculus de lancering van de Oculus Home-app-winkel regelt.

Wat is de Gear VR?

De Gear VR komt eind dit jaar op de markt. We konden er tijdens de IFA-beurs in Berlijn al even mee spelen, dus als je meer van de bril wil zien/lezen, kijk dan hier.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: