abonneren

DJI's nieuwe Phantom 4-drone kan zelfstandig vliegen

DJI komt met een nieuwe drone, de Phantom 4. Die kan door verschillende nieuwe camera's en sensoren voor een groot deel autonoom vliegen. Ook kan de drone 4k-video filmen.

De nieuwe drone werd gisteravond gepresenteerd.
 

Automatische piloot

Uniek aan de nieuwe Phantom is dat hij uit zichzelf kan vliegen. Dat gebeurt met twee nieuwe camera's onderop de drone, en een hele bak nieuwe sensoren. Op die manier kan de drone rondvliegen zonder tegen obstakels aan te vliegen.
 

TapFly

De Phantom 4 heeft ook een nieuwe softwarefeature genaamd TapFly, die het zelfs voor de grootste drone-noobs mogelijk maakt ergens heen te vliegen. Met TapFly kun je een maximale hoogte en afstand ingeven waar de drone daar zelfstandig naartoe vliegt. Als de drone een obstakel tegenkomt, zoals een gebouw of een boom, dan vliegt hij daar omheen.
 

Terug naar huis

Hetzelfde werkt met de 'Return To Home'-functie, waarmee de drone weer terugkeert naar zijn startpositie. Die functie zat ook al in eerdere drones van DJI, maar is volgens de fabrikant nu verbeterd.
 

Stabiel

Door de verbeterde sensoren kan de drone ook stabieler vliegen. Daardoor maak je betere videobeelden, en dat is in combinatie met de 4k-camera geen slechte ontwikkeling.

De drone gaat in Nederland € 1,600 euro kosten. De Phantom 4 moet vanaf 15 maart in de winkel liggen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: Phantom, Dji, phantom 4

Nieuws headlines

Laatste reactie