abonneren

DJI breidt no-fly-zone-restricites voor drones softwarematig uit

In het kader van veiligheid brengt DJI een update uit voor zijn drones, waardoor er op minder plaatsen mee gevlogen kan worden. Voortaan kunnen bepaalde plekken ook slechts tijdelijk worden afgesloten voor de onbemande vliegtuigjes.

Drone-piloten moeten daarvoor eerst zowel de DJI GO-app updaten, als de firmware van hun drone. Het geofencing-systeem zorgt er vervolgens voor dat er bijvoorbeeld bij grote evenementen of bosbranden geen drones kunnen komen. Er kan daarnaast een uitzondering gemaakt worden voor piloten die er juist speciaal voor ingezet zijn. Later zijn de gebieden dan weer gewoon toegangelijk.

Kerncentrales

De update zorgt er ook voor dat DJI-drones niet meer in de buurt kunnen komen van permantent gevaarlijke locaties, zoals kerncentrales en gevangenissen. Eerder zorgde DJI er al voor dat drones niet meer rond luchthavens werken. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: Drone, Dji

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord