Dit is Philips' tv-lineup voor het komend jaar

Philips heeft zijn nieuwe lijn tv’s voor komend jaar aangekondigd. Nieuwe modellen variëren van 24 inch (4000-serie) tot 65 inch in de 7000-serie. Philips blijft de high-end modellen die vorig jaar aangekondigd werden met onder andere Ambilux uit de 8000-serie voeren. Vanaf de 6000-serie hebben alle modellen een UHD-resolutie en ondersteunen de tv’s HDR, met uitzondering van de 6401 32 inch variant.

Ambitieus

TP Vision zette tijdens de presentatie van de nieuwe modellen hoog in. Fabrikant achter de Philips-tv's wil 'nummer 1 op de Europese markt' worden, met name door relatief lage prijzen. Dat begint bij de tv’s in de 4000 & 5000-serie, de instapmodellen. Een opvallende nieuwkomer daarbij is de Philips 5211. Dat is een 24 inch-model met een grotere speaker die ook via bluetooth te bedienen is.
 

Midrange modellen

De midrange-modellen beginnen bij de 6000-serie, en bieden bijna allemaal HDR-ondersteuning met UHD-resolutie. Dat moet zorgen voor meer detail en betere beeldkwaliteit. De 7601 is het topmodel uit de serie, en heeft 'Micro Dimming Pro' voor betere zwartwaarden.

Android

Philips kiest voor Android als besturingssysteem, wat de tv's vooral interessant maakt om te gamen. Dat probeerde Philips overigens vorig jaar ook al met een eigen gaming-hub, maar daar is stilletjes de stekker uit getrokken. Philips is al bekend met Android; vorig jaar maakte het bedrijf al bekend met het OS te gaan werken.

Het topmodel van Philips is ook niet nieuw, maar wel opvallend: De 8106. Met picoprojectors wordt het beeld verder verspreid op de muur, voor de liefhebber spectaculair.
 

'Geen 3D, wel OLED'

Directeur Product Strategy Danny Tack liet zich ontvallen dat TP-vision ook werkt aan een OLED-model. Tack hoopt dat die dit jaar nog gelanceerd gaat worden, maar kon dat nog niet garanderen. Daarnaast werd duidelijk uit de line –up dat 3D tv’s geen onderdeel meer zijn van het portfolio.

Geschreven door: wdiemer op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: 3d, smart tv, philips, televisie, tv, oled, hdr, uhb, tp vision