abonneren

Deze 'drone-bal' moet de sport gaan revolutioneren

Fans van de Harry Potter-boeken kunnen hun hart ophalen, want het lijkt erop dat hun favoriete verzonnen sport, Zwerkbal, eindelijk ook voor ons dreuzels te spelen is. Een Japanse uitvinder heeft namelijk een drone-bal gemaakt die zelfstandig kan vliegen.

De HoverBall is een 90 millimeter breed balletje met een quadcopter-drone in het midden. Daarmee kan de bal zelf in de lucht blijven en van richting veranderen, net waar de sport om vraagt. En net als de Snaai uit Harry Potter kan de bal daarmee van hot naar her springen, wat balsporten compleet kan vernieuwen.

Revolutionair

Dat denkt althans de ontwerper van de bal, Jun Rekimoto van de Universiteit van Tokio. Hij beschrijft de HoverBall in een paper als een spelelement dat sport radicaal kan veranderen, door nieuwe spel-aspecten te introduceren of zelfs compleet nieuwe sporten te bedenken.

Democratiseren

De bal kan bestuurd worden met een joystick, maar game-ontwikkelaars kunnen er ook mee aan de slag door de bal te programmeren om bepaalde handelingen uit te voeren. Volgens Rekimoto kan de bal "de sport democratiseren", door zichzelf aan te passen voor kleine kinderen, ouderen, of mensen met fysieke handicaps.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Laatste reactie