abonneren

Dell terug op de tweede plaats in pc-markt

Dell is terug op de tweede plaats van de wereldranglijst van pc-fabrikanten. Deze plaats verloor Dell pas een jaar geleden aan de succesvolle Taiwanese concurrent Acer.

Volgens marktonderzoeker iSuppli dankt Dell het stuivertje wisselen met Acer aan goede verkoopcijfers op de zakelijke markt, terwijl Acer het moeilijk heeft op de consumentenmarkt. Zo zou volgens iSuppli het succes van de iPad en andere tablets de verkoopcijfers van netbooks en notebooks negatief beïnvloeden.

Met teruglopende verkoopcijfers van Acer en gestaag groeiende verkoop van computers van Dell op hun traditionele sterke zakelijke markt is Dell sinds het tweede kwartaal van 2010 terug op de tweede plaats. Ook over het totale jaar 2010 is het Dell gelukt om Acer te overtreffen met 0,7 procent marktaandeel.

Totaal gezien was 2010 een goed jaar voor de PC fabrikanten. De totale verkoop groeide 14% naar bijna 350 miljoen stuks.

Over het hele jaar 2010 groeide de omzet van Dell met 12,4% naar een marktaandeel 12,7 %. Marktleider is nog steeds HP met 18,8 % marktaandeel. Het aantal verkochte apparaten groeide bij Acer ook met 8% met een marktaandeel van 12,0 %. Op de vierde en vijfde plaats staan Lenovo met 9,9 % en Toshiba met 5,5% marktaandeel.

Bron: iSuppli

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: