abonneren

Dell komt met krachtigste Alienware-laptop ooit

Dell blaast zijn Alienware-gamelaptops nieuw leven in. Het bedrijf komt met een nieuwe machine, de Alienware 18, wat gelijk de krachtigste laptop is die het bedrijf ooit heeft gemaakt.

De Alienware 18 heeft een Intel i7-processor en niet minder dan 32 GB aan RAM. Om video te verwerken zit er een dubbele GeForce GTX 970M-GPU in van Nvidia, als is het ook mogelijk de 980M-GPU te nemen. Als opslagruimte heeft het apparaat een HDD van 1 terabyte, en het is optioneel om er een 512 GB-SSD bij te nemen.
 

Oudere modellen

Als de 18"-laptop te groot is, geeft Dell de Alienware 13, 15, en 17 ook een upgrade. Die krijgen onder andere SSD-schijven en betere drivers voor internet, en een usb-c 3.1-poort om op te laden. Er is in de nieuwe modellen nog niets bekend over CPU's en GPU's, dus mogelijk blijven die hetzelfde, al komt de Alienware 15 optioneel met AMD Radeon HD R0 M395X-videokaart.
 

Desktop

Daarnaast geeft Dell zijn Alienware X51-desktop pc een upgrade. Die krijgt onder andere ruimte voor de Alienware Graphics Amplifier, waarmee het mogelijk is om later grotere grafische kaarten toe te voegen aan de desktop.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: Alienware, alienware 18, Alienware 13, alienware 15, Alienware 17