abonneren

Cooler Master begint met Vapor Chamber koeling

We hebben al geruime tijd koelers met heat pipes: (koperen) buisjes die zeer efficiënt warmte afvoeren van de hete processor naar de koelvinnen. Dat werkt uitstekend, maar Cooler Master gaat bij deTPC-812 nog een stap verder: Vapor Chamber.

Vapor Chamber koeling gaat iets verder dan heat pipes. De weersatand in een vapor chamber is - volgens Cooler Master - lager en het oppervlak groter, waardoor een vapor chamber meer wamte kan afvoeren. Dat klinkt als een win-win situatie. De vapor chamber moet het mogelijk maken efficiënt te koelen bij behoorlijk belasting. Denk aan meer dan 200 watt warmte.

Er zijn nog geen commerciele cpu-koelers op basis van dit principe. Cooler Master brent met de TPC-812 de eerste vapor-chamber koeler voor consument. Behalve een vapor chamber zitten er nog zes heat pipes verwerkt in de grote tower-koeler. 

De prijs van de TPC-812 is nog niet officieel bekend. Denk echter aan 80 euro, aangezien deze koeler moet concurreren met kant-en-klare systemen als de Corsair H80.

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: