abonneren

Chromebook nog niet dood

Hoewel de Chromebook alles behalve een commercieel succes genoemd kan worden, zijn Google en Samsung nog niet bereid om dit concept op te geven. Op de CES werd een enigszins vernieuwde Chromebook getoond evenals een Chrome Box, een desktop met Chrome Os als besturingssysteem.

De vernieuwde Series 5 Chromebook bevat nog steeds 16 GB aan flash opslag en een 12,1 inch beeldscherm. De grootste verandering is de processor. Het vernieuwde model zal een Intel Celeron processor bevatten en geen Atom processor. Qua prestaties zal dit een positief effect moeten hebben, maar we vragen ons af wat de gevolgen zullen zijn voor de accuduur. De prijs zal waarschijnlijk gelijk blijven: € 349 voor de wifi versie en  € 399 voor de uitgebreide versie met 3G. Wanneer het nieuwe Chrome officieel gelanceerd zal worden, is nog niet bekend.

Chromebox

Verder toonde Samsung op de CES ook de Chromebox. Dit is een desktop pc met als besturingssysteem Chrome OS. Net als de Chromebook zal een internetverbinding van wezelijk belang zijn voor de Chromebox.

Waarschijnlijk bevat de Chromebox dezelfde hardware als de Chromebook. Een Intel Celeron processor, 2 GB aan ramgeheugen en 16 GB flashgeheugen voor opslag. Het apparaat heeft 6 usb2.0 sloten, een dvi-uitgang, 2 displayports en een analoge audio uitgang (koptelefoonaansluiting). Wanneer de Chromebox in Nederland beschikbaar zal zijn, is nog niet bekend.

 

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie