abonneren

CES 2012: Sony over op Crystal led-technologie

Sony zet de ontwikkeling van oled-tv’s op een laag pitje en richt zijn pijlen nu op een alternatieve technologie, door Sony Crystal led genoemd. Sony toont een prototype-beeldscherm met deze technologie op de CES.

Het Crystal led-scherm het eerste scherm waarbij de vlag werkelijk de lading dekt. Bij de Crystal Led-technologie bestaat iedere pixel uit echte leds (rood, groen en blauw). Dit in tegenstelling tot de huidige lcd-schermen die als led-televisies verkocht worden, waar alleen de achtergrondverlichting door leds wordt verzorgd.

De pixels geven bij de Crystal led-technologie dus zelf licht, net als bij plasma- en oled-schermen.  De Crystal led-schermen delen dus ook de voordelen van deze technologieën. Echt zwart (uit is uit) een hoog contrast en een uitstekende kijkhoek. Ook zijn leds zo snel dat er geen bewegingsonscherpte meer ontstaat bij snel bewegende beelden. Bovendien gebruikt de Crystal led-technologie bijzonder weinig energie.

Het verschil met oled zit hem vooral in de productietechnologie van de schermen. Volgens Sony is de technologie ook zeer geschikt voor grote schermen, wat bij oled juist een probleem is. Het is immers nog steeds heel erg moeilijk om een foutloos scherm te maken.

Op de CES-stand toont Sony een 55 inch Full HD-prototype dat ongeveer 70 watt verbruikt. Het scherm bevat meer dan 6 miljoen leds. Over een mogelijke introductie van deze schermen is nog niets bekend.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Laatste reactie