abonneren

CES 2012: Sharp: twee nieuwe blu-ray spelers

Sharp heeft vandaag op de CES in Las Vegas twee nieuwe multi-functionele blu-ray disc spelers onthuld.

De twee nieuwe blu-ray spelers zijn de BD-AMS10U en de BD-AMS20U. Beide modellen zijn voorzien van de nieuwe SmartCentral interface; de ‘super picture’ instelling waarmee de pixels van lagere resolutie video’s zoals een dvd aangevuld worden om zo een hogere resolutie te krijgen. Daarnaast zijn de blu-ray spelers ook voorzien van de DLNA interface en de  AQUOS Pure mode dat de kleuren voor AQUOS tv’s optimaliseert.

De BD-AMS10U heeft een usb-aansluiting waardoor de gebruiker een externe harde schijf of een digitale camera kan aansluiten. Bovendien kan de gebruiker via draadloos LAN ook media streamen van onder andere YouTube. De AMS10U is in maart beschikbaar voor een prijs van $179,99.

De iets duurdere BD-AMS20U heeft ook een usb-aansluiting en draadloos LAN, maar daarnaast nog een Mobile High-definition Link (MHL). Hiermee kunnen Android-gebruikers hun smartphone koppelen aan het systeem. Gebruikers hebben dan toegang tot hun foto’s, video’s en apps via hun home entertainment systeem. Ook wordt de smartphone opgeladen wanneer deze aan het systeem gekoppeld is. De BD-AMS20U is vanaf april beschikbaar en kost $199,99.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: Sharp