abonneren

CES 2012: Samsung ultrabook: S5 Ultra

Ook Samsung introduceert op de CES in Las Vegas zijn eerste ultrabook: de Samsung Series 5 Ultra. Samsung combineert in dit ultrabook prestaties met veel opslagruimte en snel opstarten

De Samsung S5 Ultra heeft een Core i5-processor van de tweede generatie (Sandy Bridge). Het 16 GB ExpressCache zorgt er voor dat de Ultra in 20 seconden opstart. Ook ontwaakt hij in 2 seconden uit de slaapstand. Zo hoef je nooit lang te wachten om snel iets op internet op te zoeken.

Accu
Samsung claimt voor de S5 Ultra een gebruiksduur van 6,4 uur op een acculading. Ook zorgt de Samsung Battery Life Plus-technologie ervoor dat de accu het ook na verloop van tijd goed blijft doen. Na 1500 keer opladen – dit is ongeveer 3 jaar gebruik – beschikt de accu nog steeds over 80 % van de oorspronkelijke capaciteit.

Samsung is ervan overtuigd dat voor het opslaan van data vooralsnog de harde schijf belangrijker is dan de cloud. Daarom bevat de S5 ultra een harde schijf van maximaal 500 GB, beveiligd met een val-sensor die de data beschermt bij vallen of stoten.

Specs
De Samsung Series 5 Ultra heeft een 13,3 inch scherm. De Intel Core i5 processor wordt ondersteund door 4 GB werkgeheugen (maximaal 8 GB). Er is een 500 GB harde schijf en 16 GB  ExpressCache voor het snelle opstarten. Verder is er een HDMI-poort een usb 3.0-poort, twee usb 2.0-poorten, bluetooth 3.0 en een 4-in-1 multi sd-kaartlezer en webcam.  Gigabit-lan, en wifi ontbreken niet.

De Samsung Series 5 Ultra is vanaf februari verkrijgbaar voor een prijs vanaf € 849.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: Series 5