abonneren

CES 2012: Nieuwe generatie Sony Bravia tv's

Sony presenteert op de CES in Las Vegas zijn nieuwe Bravia-televisies: De HX850, HX750, EX650 en EX550. Nu met beter beeld in 'Super Resolution'.

De tv’s hebben een slank en stijlvol design met bijbehorende voet. De HX850 bevat de X-Reality Pro beeldverbeteringstechniek waarmee online videobeelden worden opgeschaald naar hd-kwaliteit. Ook wordt het beeld contrastrijker. De overige modellen bevatten ook de X-Reality techniek, maar niet de pro-versie. Beide technieken zijn verbeterd en in staat om gezichten en achtergronden te herkennen in de beelden en naar gelang het betreffende onderdeel meer detail te geven. De tv herkent ook de bron van het beeld (online video, foto, digitale tv, dvd, blu-ray) dat je afspeelt en past de weergave daar op aan.

Super Resolution & High Speed 3D
Sony komt ook met Super Resolution, waarbij 3D-content wordt verhoogd naar HD-kwaliteit voor een scherper beeld (met passieve brillen wordt namelijk slechts de helft van de Full HD-resolutie getoond in tegenstelling tot Shutter glasses). De 3D tv’s van Sony zijn voorzien van High Speed 3D voor een vier keer snellere verversingsfrequentie dat vooral bij snelbewegende scenes (zoals sportevenementen) voor strakke beelden moet zorgen.  De 3D-brilletjes hebben deze keer een titanium look gekregen.

Connectiviteit
Niet alle modellen hebben 3D, maar alle tv’s zijn wel voorzien van wifi waarmee je online kunt en content kunt bekijken via Sony’s Entertainment Network, met apps, diensten, films en muziek. Wanneer je tv is aangesloten in een thuisnetwerk, kun je ook via je notebook of smartphone video’s en foto’s op je tv bekijken met de zogenaamde ‘throw’-functie.

Voetjes van de vloer
De voet van de led-tv’s zorgt ervoor dat de tv haast lijkt te zweven op een soort luchtbed. De HX850-reeks beschikt over een Monolithic Design met ingebouwde speakers voor hoge kwaliteit geluid.

Zuinig
Door verschillende technieken zoals Scene Optimised Energy Saving, Local en Frame Dimming kan de tv op een slimme manier energie besparen. Je bespaart volgens Sony zo 15-20% energie zonder aan helderheid, contrast of beeldkwaliteit te moeten inboeten. Ten opzichte van de vorige generatie tv’s zijn deze led-tv’s zelfs 40% zuiniger.

De nieuwe Sony televisies komen in april naar Nederland. Prijzen zijn nog niet bekend.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: