abonneren

CES 2012: Lenovo IdeaPad Yoga, ultrabook met touchscherm

De Lenovo IdeaPad Yoga is dat wat volgens sommigen een utrabook zou moeten zijn. Lenovo toont op de CES een prototype van dit notebook. Het heeft een eenvoudig omklapbaarscherm, dat met Windows 8 ook als aanraakscherm is te gebruiken.

IdeaPad zit zodanig in elkaar dat het scherm van het notebook eenvoudig ‘verkeerd om’ dichtgeklapt kan worden, waardoor het als tablet gebruikt kan worden en het toetsenbord onder zit.  Het ei van Columbus als het ware.

De IdeaPad behoort tot de productlijn voor consumenten van Lenovo. Een productlijn die Lenovo in Nederland helaas niet verkoopt. Maar wat niet is kan nog komen. De 13 inch Yoga laptop zal sowieso niet eerder verschijnen dan nadat Windows 8 beschikbaar is.

Het  ultrabook is behoorlijk dun: 17 mm. Dit valt binnen de criteria voor een ultrabook zonder aanraakscherm dat maximaal 18 mm dik mag zijn. Ultrabooks met aanraakschermen mogen volgens Intel wel 20 mm dik zijn. Een fraai staaltje van industrieel ontwerp laat Lenovo hier dus zien.

Het scherm is een ips-lcd-scherm dat garant staat voor de allerbeste beeldkwaliteit die met een lcd-scherm mogelijk is. Zodra het scherm verder dan 180 graden omgeklapt wordt, wordt het toetsenbord uitgeschakeld en gedraagt het apparaat zich als een tablet. Wie had het niet zelf kunnen bedenken.

Verwacht wordt, dat de Lenovo IdeaPad eind van dit jaar zal verschijnen. Mits Microsoft een beetje zijn best doet natuurlijk. Een definitieve verschijningsdatum van Windows 8 is immers nog steeds niet bekend.

Zie ook onderstaande demo:

 

Via: Anandtech

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Laatste reactie