abonneren

Canon introduceert Powershot SX40 HS en S100

De Powershot SX40 HS is Canons nieuwe paradepaardje op compactcameragebied met superzoom. De Powershot S100 combineert professionele eigenschappen met een compact formaat.

Beide camera’s hebben Canons, op een nieuwe Digic 5-processor gebaseerd, HS System (High Speed) met een 12, 1 megapixel cmos-sensor. Dit staat garant voor een grote lichtgevoeligheid, hoge verwerkingssnelheid en superieure beeldkwaliteit. Uiteraard beschikken beide camera’s ook over een “Intelligent Image Stabilizer”, de automatische beeldstabilisatie die je voor het grote zoombereik ook wel nodig hebt.

De PowerShot SX40 HS heeft met een 35x ultragroothoeklens een enorm zoekbereik. Waarschijnlijk probeert Canon met deze camera te bewijzen dat dein opkomst zijnde systeemcamera’s met verwisselbare objectieven overbodig zijn. Aan de achterzijde heeft de SX40 een uitklapbaar 2,7 inch groot display. De camera biedt volledige spiegelreflex-achtige bedieningsfunctionaliteit. Uiteraard hoort full HD-videopnamen tot de mogelijkheden.

De Powershot S100 zou je het compacte broertje kunnen noemen van de SX40 maar dan beperkt tot 5x optische zoom. Ook met deze camera heb je volledige handmatige controle over de opname-instellingen, full HD-video en zelfs een 3 inch lcd-scherm.

De Powershot SX40 HS is begin oktober beschikbaar voor € 479. De Powershot S100 kost € 459 en ligt eind november in de winkel.

 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie