abonneren

Buffalo presenteert 802.11ac producten

Hoewel de n-standaard volledig ingeburgerd is in wifi-land, staan de ontwikkelingen natuurlijk niet stil. De huidige wifi n-standaard heeft een maximale gespecificeerde snelheid van 450 Mbps. Maar netwerkfabrikant Buffalo werkt al aan de nieuwe standaard - 802.11 ac - en toonde haar eerste producten met deze standaard op de CES.

De theoretische snelheid die met de draadloze 802.11ac standaard gehaald kan worden, is 1.3 Gbps. Het prototype dat Buffalo op de CES toonde wist hiervan in werkelijkheid volgens Dailytech maximaal 800 Mbps te halen.

Buffalo's eerste router met deze standaard zal de AirStation WZR-1750H zijn. In 802.11ac modus zal deze router opereren in het 5 GHz spectrum. Hij kan ook terugschakelen naar 2,4 GHz en zal backwards compatible zijn met de vorige n-standaarden (a/b/g/n).

Ook zal Bullalo de WLI-TX4-1300H lanceren. Dit is een draadloze adapter die je aan kan sluiten op de ethernet-poort van bijvoorbeeld je Xbox 360 of Playstation 3. Zowel de adapter als de bovengenoemde router zullen over 4 gigabit ethernet-poorten beschikken.

De 802.11ac is standaard is momenteel nog in ontwikkeling en de producten van Buffalo zullen vermoedelijk 'draft'-versies bevatten van deze standaard.

Buffalo is van plan deze producten rond de kerst te lanceren (waarschijnlijk eerst in Amerika) en de prijzen zullen rond de 200 dollar liggen.

Bron: Dailytech.com

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord