abonneren

Asus verwacht dit jaar 1,8 miljoen tablets te verkopen

Asus verwacht het doel van 1,8 miljoen te verschepen tablet-pc’s in 2011 te halen. Asus zal de volgende generatie Eee Pad Transformer op 8 november officieel aankondigen, samen met nog twee andere nieuwe tablet-pc’s die in 2012 zullen verschijnen.

De nieuwe producten zullen er toe bijdragen dat Asus op de tweede plaats blijft staan op de ranglijst van de meeste tablets verkopende fabrikanten. Na Apple maar nog voor Amazon.

Asus verkocht tot het einde van het derde kwartaal 1,2 miljoen Eee Pads en Asus verwacht nog dit jaar 600.000 tablets te verschepen. De bestaande Transformer en de nieuwe Tranformer Prime zullen vooralsnog met Android Honeycomb verkocht worden. Begin volgend jaar komt er dan een upgrade naar Andoid 4.0 Ice Cream Sandwich. In Nederland kunnen we de Transformer Prime pas in januari verwachten.

In februari 2012 zal Asus ook met een Padfone komen, een toestel dat het midden houdt tussen een tablet en een smartphone.  Marktverkenners verwachten dat Asus ook nog met een 7 inch-variant van de Eee Pad Transformer zal komen.

Volgens Asus topman Shen zijn zowel gebruikersinterface als de prestaties van Windows 8 bevredigend en ook de applicaties voldoen aan de verwachtingen. Hij verwacht dan ook dat Windows 8 een verschuiving op de tabletmarkt zal veroorzaken en het belangrijkste besturingsysteem op de tabletmarkt zal worden. Waarschijnlijk zal één van de tablets die Asus op 9 november gaat aankondignen, een ARM-tablet met Windows 8 zijn.

Via: Digitimes

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: