abonneren

Asus ultrabooks volgende maand

Asus zal de komende maand twee ultrabooks uitbrengen. De UX21 met een 11,6 inch scherm en de UX31 met een 13,3 inch scherm. Volgend jaar komen er nieuwe modellen die goedkoper zijn en de volgende generatie Intel-chips krijgen.

Intel introduceerde deze zomer de term ultrabook waarmee dunne en lichte laptops worden aangeduid die ssd’s bevatten en de nieuwste Core i-processoren van Intel. Intel wil ook dat de ultrabooks onder de $1000 worden aangeboden, maar dat gaat naar het er nu uitziet in eerste instantie niet lukken. De ultrabooks moeten volgens Intel een tussenweg bieden tussen de tablets en de normale laptops. Asus was de eerste fabrikant die samen met Intel op de CES een prototype toonde, de Asus UX21.

De eerste generatie ultrabooks krijgen de huidige generatie Sandy Bridge processoren van Intel. Op de IFA zijn ook de eerste typen van de andere fabrikanten als Acer, Toshiba en Lenovo aan het publiek getoond. Volgens website Digitimes zijn de fabrikanten voorzichtig en willen ze eerst uitproberen of de ultrabooks aanslaan. Zo wordt de productie van de eerste generatie ultrabooks beperkt tot 50.000 stuks.

Volgend jaar introduceert Intel de verbeterde versie van de Sandy Bridge processoren, bekend onder de codenaam Ivy Bridge. Deze processoren zullen zuiniger met energie omgaan en minder warmte produceren.

Asus zal in april nieuwe ultrabooks met de Ivy Bridge-processoren introduceren. Deze zullen naar verwachting goedkoper zijn en geprijsd zijn vanaf $600 en $900. Als Digitimes gelijk krijgt en de prijzen van de componenten naar beneden gaan, zullen de andere fabrikanten waarschijnlijk ook met meer betaalbare ultrabooks komen.

Via: Digitimes

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Laatste reactie