abonneren

Asus toont Eeepad Transformer, Slider en MeMo

Asus kondigt vandaag officieel drie nieuwe tablets aan.Twee tablets bieden de mogelijkheid om het ook in combinatie met een toetsenbord te gebruiken en de derde is een kruising tussen telefoon en tablet.

Eee Pad Transformer: More than meets the eye

De Eee Pad Transformer weegt 7 ons en draait op Android 3.0 (honeycomb) maar dit is niet wat het meeste opvalt aan de tablet, dat is toch wel de los (of in een bundel) verkrijgbare docking station dat dienst doet als toetsenbord. De Transformer is als 10,1 inch tablet met capacitief IPS  1280x800 scherm te gebruiken maar met de docking station kan het ook als volwaardig netbook worden gebruikt.

Het docking station is in dezelfde stijl als de tablet uitgevoerd en bevat twee extra usb-poorten. Daarnaast doet het ook dienst als extra batterij die de standaard gebruiksduur van 8 uur verdubbelt. De dock laadt ook de batterij van de tablet zelf op.

De Transformer zal leverbaar zijn in vier uitvoeringen: met 16 of 32 GB SSD-opslag en naar keuze met of zonder docking station. Prijzen beginnen vanaf € 399,- Later zullen ook versies worden uitgebracht met 3G. Alle huidige modellen zijn voorzien van 1 GB RAM, GPS, microSD-kaartlezer en twee camera’s (1,2 en 5 megapixels). Een mini HDMI-poort zorgt ervoor dat het toestel kan worden aangesloten op externe schermen, voor HD 720p videoweergave.

 

 

 

 

Eee Pad Slider; tablet met uitschuifbaar toetsenbord

Geen zin in een apart toetsenbord? Asus biedt ook de Eeepad Slider dat een volwaardig uitschuifbaar toetsenbord bevat. Het toetsenbord maakt de Slider slechts een fractie dikker dan de Transformer. Asus denkt dat de Slider het vooral goed zal doen op de zakelijke markt omdat deze doelgroep vaak onderweg iets moet typen waarbij een echt toetsenbord altijd nog het prettigst werkt. Het apparaat is door de geringe afmetingen van slechts 273 x 180 x 18mm  ook makkelijk mee te nemen. De  overige specificaties zijn hetzelfde als de Transformer maar kunnen nog wijzigen. De verwachte release is in juli.

 

 

 

 

Eee Pad MeMo: kruising tussen telefoon en tablet

Is een tablet te groot en vindt u het scherm van een smartphone te klein? Asus biedt een middenweg met de Eee Pad MeMo. Het scherm is capacitief, heeft een resolutie van 1024x600 pixels en meet 7,1 inch. De tablet wordt geleverd met een styluspen die i.c.m. de handschriftherkenning geschreven tekst omzet in getypte tekst.

Door de meegeleverde MeMic, een bluetooth ontvanger, kan men bellen met de tablet zonder het toestel aan het oor te houden. Videobellen behoort ook tot de mogelijkheden. Via de ingebouwde hdmi-poort is de tablet aan te sluiten op een groter scherm om spellen, filmpjes, foto’s e.d. op een groot scherm te bekijken in full HD. De MeMO is voorzien van 1 GB geheugen en een opslagcapaciteit van 64 GB. Het toestel is vanaf augustus leverbaar voor een verwachte winkeladviesprijs van € 599,-.

 

Op de CES van dit jaar kon me al de eerste blik werpen op de Eee Pad Transformer:

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Laatste reactie