abonneren

Asus onhult Eee Pad Transfomer Prime

Asus heeft Eee Pad Transfomer Prime nu officieel gepresenteerd. De nieuwe versie van de succesvolle Android tablet komt begin 2012 naar Nederland.
 
De Transformer Prime is met 8,3 mm dikte ietsje dunner dan de iPad 2. En ook het optionele toetsenbord-dock heeft Asus een stuk dunner gemaakt. Het gewicht van de tablet met 586 gram ook bijna 100 gram minder dan van zijn voorganger. De helderheid van het 10 inch (1280 x 800) scherm is verhoogd door een Super-IPS+ scherm toe te passen. Verder bevat de tablet een betere 8 MP camera (f2.4 diafragma).
 
Als processor krijgt de Prime de al eerder als Kal El aangekondigde quadcore processor van Nvidia. Deze processor heeft nu officieel van Nvidia de naam Tegra 3 gekregen. Deze processor die op 1,5 GHz draait heeft een vijfde core die in de standbystand zorgt voor het enorm lage energiegebruik. Ondanks de veel hogere prestaties van de quadcore maakt de zuinige vijfde core het mogelijk dat de accuduur van de Transformer Prime inclusief de accu van het dock op 18 uur is gespecificeerd.
 
De nieuwe behuizing is nu minder gevoelig voor vingerafdrukken en is het verkrijgbaar in twee kleuren (Amethyst Gray of Champagne Gold). De tablet komt in twee varianten met 32 GB of 64 GB internet opslag. De verwachte prijzen zijn respectievelijk €499 en €599. Het dock kost € 150. 
 
De eerste Tranformer Prime tablets komen nog met Android 3.2 op de markt. Hiervoor komt zodra dat kan een update naar Android 4 Ice Cream Sandwich. Het gerucht gaat dat Google samen met Asus werk aan de Android 4-versie voor de Transformer. Wellicht krijgen we hem in Nederland direct met het nieuwe besturingssysteem. De tablet wordt verder geleverd met Polaris Office (compatible met MS Office) en SuperNote.
 
Via: PR
 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie