abonneren

Asus Eee Pad Transformer Prime in Nederland

Vandaag introduceert Asus de Eee Pad Transformer Prime (TF201) officieel in Nederland. De Android-tablet is de opvolger van de vorig jaar verschenen zeer succesvolle Eee Pad Transformer.

De nieuwe Transformer lijkt veel op zijn voorganger, maar is een stuk dunner en heeft als eerste tablet een Nvidia Tegra 3 quadcore-processor. Blijven de uitzonderlijke gebruiksmogelijkheden die worden bereikt met het los te koppelen keyboard dock. Naast dat je het Android-tablet hiermee als notebook kunt gebruiken, zorgt de extra accu ook voor een flinke uitbreiding van de gebruiksduur en biedt het dock een aantal extra aansluitingen.

De Transformer Prime wordt vanaf 7 januari geleverd en heeft nu nog Android 3.2 als besturingssysteem. Deze week werd bekend dat de upgrade naar Android 4 Ice Cream Sandwich op 12 januari wordt verwacht.

De tablet verscheen al in december 2011 in de Verenigde Staten en heeft daar bij de Android-hobbyisten een protestactie veroorzaakt. De Android bootloader waarmee de tablet geleverd wordt blijkt namelijk vergrendeld en beveiligd te zijn. Dit maakte het voor de XDA-aanhangers onmogelijk een eigen versie van Android op het apparaat te installeren. Dit zal de gewone gebruiker koudlaten. Maar Asus vindt de Android-fanatici toch zo belangrijk, dat er in februari een update zal komen waarmee de bootloader geunlocked kan worden. Wel gaat het gebruik hiervan ten koste van de garantie.

Ook heeft Asus een klacht van speelgoedfabrikant Hasbro gekregen, die willen dat Asus stopt met het gebruik van de naam Transformer Prime.

Al deze kwesties mogen de pret niet drukken. Vanaf 7 januari is de Eee Pad Transformer Prime te koop in Nederland voor € 599. Dit geldt zowel voor de 32 GB-versie met dock en de 64 GB-versie zonder dock. Andere versies zijn er vooralsnog niet,  maar zullen op termijn wel komen. 

Wij hebben de Transformer Prime al uitgebreid mogen testen. Lees ook onze review!

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie