abonneren

ARM gaat voor 50% van mobiele markt

Het Britse bedrijf ARM, de ontwerper van de microprocessoren die in domineren in telefoons en tablets, verwacht dat in 2015 50% van de mobiele computers een ARM-chip gebruiken.

Nu hebben ARM-chips 10 % marktaandeel. ARM rekent erop te profiteren van de sterke opkomst van tablets. Nog dit jaar zal al 15 % van de mobiele pc’s van een ARM-chip zijn voorzien.

Momenteel zijn er vrijwel geen pc’s in de klassieke vorm (desktops, notebooks, en convertibles) die een ARM-processor gebruiken. ARM rekent de tablets zoals de iPad, Xoom en Galaxy Tab tot mobiele computers, ondanks dat ze geen professionele software kunnen draaien.

Dat de tabletmarkt de komende jaren flink zal groeien staat wel vast. Toch zullen tablets niet in staat zijn de taken van traditionele pc’s over te nemen. Om de op ARM-processoren gebaseerde tablets pc’s te noemen, is dus wel een beetje overdreven. Door de flexibiliteit in het chipontwerp en de universele toepasbaarheid en het lage energiegebruik zijn de ARM-processoren voor mobiel gebruik momenteel niet te kloppen.

Intel is nogal verrast door de opkomst van de ARM-chips in de tablets. Intel stelt dan ook alles in het werk om met een concurrerend chipontwerp te komen, waarmee het de tabletmarkt kan bedienen. Toch gaat de ARM-processor een goede toekomst tegemoet, nu Microsoft serieus werkt aan een ARM-versie van het universele besturingssysteem Windows.

Via: Xbitlabs

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord