abonneren

ARM-chip Mali in gameconsoles?

ARM verwacht dat met een nieuw gpu-ontwerp onder de codenaam Mali, het ARM-processorplatform binnen anderhalf jaar vergelijkbare prestaties kan leveren als de huidige Xbox360 of de Playstation 3.

Dit heeft ARM verklaard aan de website Inquirer. Net als Intel en AMD, plant ARM zijn producten vijf jaar vooruit. Zo werkt ARM al  aan de ontwikkeling van de chips die in 2016 uitkomen. Net als dat AMD zich richt op het verbeteren van de geintegreerde gpu, denkt ARM met verbeteringen aan de grafische chip Mali, nog aanzienlijke prestatiewinsten te kunnen boeken.

Of Microsoft en/of Sony geïnteresseerd zijn om over te stappen op een ARM-platform is nog wel de vraag. In elk geval denkt ARM nog flink wat computerkracht beschikbaar te stellen aan de ontwikkelaars om de huidige uitdagingen voor het verbeteren van de grafische gebruikersinterface van apparaten met krachtiger hardware op te lossen.

Een uitdaging daarbij vormt de warmteontwikkeling. De accutechnologie ontwikkelt zich niet zo snel dat het krimpen van de processortechnologie (de steeds kleinere spoorbreedte van de processorontwerpen) voldoende is om het energiegebruik evenredig met de toenemende prestaties te beperken. ARM richt zich dan ook op het sterk verbeteren van het energiebeheer met dynamisch in te schakelen processoren op momenten dat dit nodig is. 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie