abonneren

Apple volgend jaar grootste pc-leverancier?

Apple is hard op weg om de grootste computerleverancier ter wereld te worden en daarbij HP van de eerste plaats te verdrijven.

Dit beweert marktonderzoeker Canalys. Hiertoe worden wel pc’s en tablets op één hoop gegooid. De vraag is natuurlijk is een tablet een pc?

Met de tablets meegerekend groeide het martkaandeel van Apple het afgelopen jaar van 9 naar 15 procent. Als er volgend jaar een iPad 3 uitkomt, zal het marktaandeel van Apple waarschijnlijk nog verder groeien. Wel verwacht men dat Android 4 (Ice Cream Sandwich) op Quadcore-tablets een geduchte concurrent voor de Apple iPad kan worden.

Canalys schat het aantal verkocht computers in 2011 op 415 miljoen stuks. Dit is 15 % meer dan het jaar hiervoor. Notebooks nemen een belangrijk deel in van deze groei. Volgens Canalys moeten ultrabooks (superdunne notebooks) de notebookmarkt de komende jaren verder stimuleren.

De ultrabooks zouden consumenten moeten verleiden een nieuw notebook te kopen. Wel moeten de prijzen van deze apparaten die nu rond de € 800 liggen lager worden.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: